Ελαστικά & Ζάντες

zanta1 smΟι τέσσερις τροχοί είναι η μόνη επαφή που έχετε εσείς και το Ford σας με το δρόμο. Γι' αυτό κι εμείς βρίσκουμε και προτείνουμε την καλύτερη επιλογή σε ζάντες ελαφρού κράματος.
Oι ζάντες ελαφρού κράματος που διαθέτουμε είναι σχεδιασμένες και κατασκευασμένες ειδικά για τα αυτοκίνητα Ford, με τα ίδια υψηλά στάνταρ όπως και τα ίδια τα αυτοκίνητα. Κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να βασιστείτε πάνω τους  για την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την αξία του Ford σας.

Κατεβάστε το έντυπο σε μορφή pdf, με σημαντικές πληροφορίες για τις ζάντες ελαφρού κράματος Ford.

 

Πέντε λόγοι για να κάνετε έναν επαγγελματικό έλεγχο στα ελαστικά σας
check 750x500Κίνδυνος επιβολής προστίμου: Το βάθος του πέλματος των ελαστικών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,6 χιλιοστά, βάσει του νόμου, διαφορετικά επιβάλλεται πρόστιμο. Για λόγους ασφαλείας όμως, συνιστάται το βάθος του πέλματος να είναι τουλάχιστον 3 χιλιοστά στα θερινά ελαστικά και 4 χιλιοστά στα χειμερινά ελαστικά.

Ολισθηρότητα: Σε βρεγμένο δρόμο τα ελαστικά μπορούν να κάνουν το αυτοκίνητό σας να γλιστρήσει σε σημείο που να μη μπορείτε να το ελέγξετε.

Tire serviceΜεγαλύτερη απόσταση ακινητοποίησης: Φθαρμένα ελαστικά μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε 70% μεγαλύτερη απόσταση για να ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητο φρενάροντας σε βρεγμένο δρόμο.

  • Βάθος πέλματος 8 mm = απόσταση ακινητοποίησης 43 m
  • Βάθος πέλματος 3 mm = απόσταση ακινητοποίησης 53 m
  • Βάθος πέλματος λιγόερο από 1,6 mm = απόσταση ακινητοποίησης 73 m
    (Φρενάροντας με ταχύτητα 80χλμ/ώρα στο 0)

Κακή συμπεριφορά του αυτοκινήτου: Τα φθαρμένα ελαστικά επηρεάζουν την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, με απρόβλεπτα αποτελέσματα στους ελιγμούς.

Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου: Όταν τα ελαστικά δεν έχουν αρκετό αέρα, το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερο καύσιμο. Γεμίζοντας τα ελαστικά 0,1 με 0,3 bar πάνω από τα συνιστώμενα επίπεδα, μειώνεται η αντίσταση του δρόμου. Δεν πρέπει, όμως, ποτέ να υπερβαίνετε τη μέγιστη πίεση που συνιστάται για οδήγηση με πλήρες φορτίο.