Τύποι Ελαστικών

 Τύποι ελαστικών

Τα ελαστικά που θα επιλέξετε επηρεάζουν τις επιδόσεις και την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας. Συμβουλευθείτε την Δ. Λυσίκατος ή το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου σας για τα ελαστικά που είναι κατάλληλα για το Ford σας.
Θυμηθείτε οτι σε εμάς, αφού τα επιλέξετε, θα τα τοποθετήσουμε και θα γίνει ζυγοστάθμιση στους τροχούς του Ford σας, με τα νέα ελαστικά.
Θα σας δώσουμε επίσης συμβουλές για τα πρώτα χιλιόμετρα.
-----
Χειμερινά ελαστικάΧειμερινά ελαστικά
Θα σας συνιστούσαμε να χρησιμοποιείτε χειμερινά ελαστικά σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος 7°C και κάτω, λόγω των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα ελαστικά. Σε ορισμένες χώρες αυτό επιβάλλεται από το νόμο. Σημειώστε, όμως, ότι μόνο ελαστικά με το σύμβολο της χιονονιφάδας στο πλάι έχουν εγγυημένη χειμερινή απόδοση.
-
-
-----

Ελαστικά M+S (για λάσπη και χιόνι)Ελαστικά M+S (για λάσπη και χιόνι):
Το σύμβολο M+S επισημαίνει ελαστικά που είναι ειδικά σχεδιασμένα για την οδήγηση στη λάσπη και το χιόνι. Όλα τα ελαστικά M+S, έχουν από τη φύση τους ιδιαίτερα σκληρό προφίλ. Το σύμβολο M+S δεν επισημαίνει ειδική χειμερινή απόδοση, παρά μόνο αν έχει επιπλέον και το σύμβολο της χιονονιφάδας.
----
-
-

Ελαστικά παντός καιρούΕλαστικά παντός καιρού:
Πρόκειται για ελαστικά που μπορείτε να χρησιμοποιείτε σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο πλάι έχουν σύμβολα όπως ο ήλιος, η σταγόνα της βροχής ή ένα φύλλο. Έχει αποδειχθεί, όμως, στις δοκιμές ότι τα ελαστικά παντός καιρού δεν μπορούν να επιτύχουν την απόδοση που έχουν τα χειμερινά και τα θερινά ελαστικά.
--
-
-

Στοιχεία ελαστικώνΣτοιχεία ελαστικών
Πλησιάστε το ελαστικό από το πλάι και θα δείτε τον κωδικό του που περιλαμβάνει σύμβολα και αριθμούς. Για να μάθετε τι σημαίνουν απευθυνθείτε στον εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Δ.Λυσίκατος.