Συμβουλές Ασφαλείας Ελαστικών

 Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τα ελαστικά σας σε άριστη κατάσταση και όσο το δυνατόν πιο ασφαλή.

-----

Tire service sm

Πίεση ελαστικών:
Για τη σωστή συμπεριφορά και απόδοση του αυτοκινήτου σας είναι ζωτικής σημασίας να έχετε τη σωστή πίεση στα ελαστικά σας.
Ο έλεγχος της πίεσης των ελαστικών του αυτοκινήτου σας είναι μία απο τις εργασίες ρουτίνας που γίνεται σε κάθε αυτοκίνητο το οποίο έρχεται για οποιονδήποτε έλεγχο στο συνεργείο μας.
-
-
-----
----

---

Βάθος πέλματοςΒάθος πέλματος:
Οι δείκτες φθοράς στις αυλακώσεις των ελαστικών επισημαίνουν ότι το ελαστικό έχει φτάσει στο ελάχιστο όριο του 1,6 mm που προβλέπει ο νόμος. Τα θερινά ελαστικά πρέπει να αλλάζονται όταν το βάθος του πέλματος πέσει στα 3 mm. Αν το βάθος του πέλματος στα χειμερινά ελαστικά πέσει κάτω από τα 4 mm, υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την πρόσφυσή τους στο χιόνι.

sym el3Ηλικία ελαστικών
Ο γενικός κανόνας είναι ότι τα ελαστικά διαρκούν 6 χρόνια. Μετά, πρέπει να αλλάζονται, ακόμα και αν έχουν χρησιμοποιηθεί ελάχιστα και δείχνουν σαν καινούργια.
-----

sym el4Αποθήκευση των ελαστικών σας:
Η φροντίδα των ελαστικών όταν δεν χρησιμοποιούνται είναι πολύ σημαντική. Αν δεν αποθηκευτούν σωστά, η διάρκεια ζωής τους περιορίζεται σημαντικά. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη σωστή αποθήκευση των ελαστικών σας, απευθυνθείτε στην Δ.Λυσίκατος.

Φθορά ελαστικώνΦθορά ελαστικών:
Τα σύγχρονα ελαστικά είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και, επομένως, ιδιαίτερα ανθεκτικά. Μπορούν, όμως, να υποστούν φθορές από ακατάλληλη χρήση, όπως, για παράδειγμα, όταν ανεβάζετε το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια αέρα ή να προκαλέσει σκουριά στη ζώνη του ελαστικού. Υπάρχει πάντα και ο κίνδυνος να αποκοπεί το πέλμα, κάτι πολύ επικίνδυνο, ιδιαίτερα στις υψηλές ταχύτητες. Αν το αυτοκίνητο παρουσιάσει προβλήματα ή πάθει οποιαδήποτε ζημιά, επικοινωνήστε μαζί μας ή οδηγήστε το με χαμηλή ταχύτητα και ελάτε στο συνεργείο μας να το ελέγξουμε.